Kiadás

Kiadási tevékenységünk

Jelenleg 10-12 kiadványunk jelenik meg évente, mely nem tűnik soknak, minőségileg mégis új színt képvisel, s fontos szerepet tölt be a keresztyén gyülekezeti, gyermek és ifjúsági munkában. Hazai szerzők, keresztyén gondolkodók műveire, életművére koncentrálunk elsősorban, de nem zárkózunk el más kultúrákból érkező szerzők gondolatainak a közvetítésétől sem. Kiadásunk legfontosabb területei: gyermek és ifjúsági szépirodalom, hitoktatói anyagok, bibliai társasjátékok.

Hitmélyítő irodalom

Életrajzok, igehirdetés-gyűjtemények, áhítatoskönyvek, pasztorálpszichológiai művek segítenek keresztyén hitünk gyakorlati megélésében. Gyakran a személyes példa, a bizonyságtétel erejével szólnak, szólítanak meg a hittől távolabb álló embereket is.

Felnőtt és ifjúsági szépirodalom

A hit tapasztalatai, kérdései vagy akadályai a szépirodalom nyelvén személyesebben tudnak megszólalni. Az érett olvasó egy-egy novellában, kisregényben vagy versben saját létkérdéseivel találkozhat. A gyerekek számára pedig egy-egy gyerektörténet, mese , kaland- és naplóregény, vers, dal vagy találós kérdés hozza közelebb a Biblia világát, gondolatait.

Gyermekirodalom

Igényes kivitelű gyermekkönyveink nem hagyják figyelmen kívül azt a tényt, hogy a gyermek egész világképére, személyiségére hatnak, nemcsak a tudatára. Igyekszünk hát a szépet az igazzal, az érdekeset az érdemessel összekapcsolni. A mai vagy bibliai történetek mellett helyet kap a mese, a vers, sőt a színező vagy a találós kérdés is.

Hitoktatási segédanyagok

Kiadványainkkal sokrétű gyakorlati segítséget szeretnénk nyújtani az idő- és energiahiányban szenvedő hitoktatóknak. Találnak nálunk bibliai feladattárat és munkafüzetet, tábori és egyéb foglalkozásprogramot, kézimunka- és barkácsanyagot, játékokat, maketteket. Csupa olyan tevékenységi lehetőséget, melyek együtt mozgatják meg a gyermek érzelmeit és gondolkodását, képzeletét és kreativitását.

Játékok

A gyermek egyik alaptevékenysége a játék. Akár a hitoktatásban, akár otthon, a családi programok során vidám együttlétet szerezhetnek társasjátékaink, melyek rendszerint több korosztály számára, gazdag variációs lehetőségekkel, esztétikus kivitelben készülnek.

Apróságok

Képeslapokat, igés kártyákat és könyvjelzőket, matricákat, kézműves termékeket, igés ajándéktárgyakat is találhatnak vásárlóink a kiadványaink között. Hiszen találkozásaink, ünnepeink apró figyelmességekkel is megszentelhetők, amilyen pl. egy-egy kép és áldó ige lehet a maga helyén.

E-könyvek, digitális anyagok

Könyveink, hitoktatói anyagaink nagy része e-könyv  formátumban, digitálisan is elérhető.